maanantai 12. huhtikuuta 2010

Superpallo


Superpallot oli ihmejuttuja. Käytiin siinä vihreeparvekkeisen talon  pihalla pompottelemassa kun meijän talon pihassa ei ollut asfalttia.

5 kommenttia:

Taina kirjoitti...

Kyllä me heiteltiin ihan meidän pihassa, mustia autotallin ovia vasten. Superpalloilla tehtiin mahottomia heittelysarjoja. Ykkösestä lähettiin. Kunkin numeron mukainen määrä heitettiin autotallin oviin. Kullakin numerolla oli erilainen tyyli heittää palloa (pompulla maasta, käsiä välillä taputtaen, ympäri pyörähtäen jne.) Kun luku suureni, vaikeusaste paheni. Kuminauhalla tehtiin myös ihme temppuja. Miten mahottomasti siihen meni aikaa. Hyppynarua pyöriteltiin myös. Toinen puoli oli autotallin ovenkahvassa kiinni, jos pyörittäjiä oli liian vähän. Ja niilläkin hyppytyyleillä oli eri nimet. Jos vaan muistas?

ILLE kirjoitti...

Autotallin ovilla oltiin hyppynarua "ken-ne-dy...kek-ko-nen...kolme tavallista ja rimpat". Sekä siellä pelattiin Mustaa Pekkaa .. muistaako kukaan..yksi oli aina musta pekka ja muut juoksi pihan yli. Musta pekka yritti saada juoksijat kiinni.

Taina kirjoitti...

Muistan Mustan Pekan. Sitä pelattiin myös Vahtivuoren koulun pihalla. Ja eikös siinä hyppynarulla hypätty myös "kuk-ko käs-ki ka-nan tul-la aa-mu-puu-rol-le?

Mikä se oli se leikki nimeltään, missä hiekkaan piirrettiin iso rinki? Jokaiselle piirrettiin oma pesä sen ympärille. Kaikki muut seisoi siinä pesässään, katse ison ringin keskelle. Yksi lähti juoksemaan muiden selän takaa rinkiä ja puotti jonkun selän taakse tikun tai kiven tms. Se, jonka selän taakse se heitettiin, sen piti lähteä vastapäivään rinkiä juoksemaan. Se, kumpi pesälle ensin ehti, sai jäädä siihen ja se toinen aloitti taas saman kierroksen esineen jonkun selän taakse pudottaen. Huh, kun oli pitkä selostus... Mutta, mikä ol tämän pelin nimi?

ILLE kirjoitti...

Oliko se TERVAPATA? Entäs mitä se oli mitä tytöt pelasi koulunpihalla siinä oli kaksi jonoa ja jotain siinä tehtiin ja laulettiin jotenkin : " appostippos kallista röönää eduskunta arestissa..."

ILLE kirjoitti...

Minnan puistossa käytiin kiikkumassa ja pelamaassa "kiikkupolttista"!