tiistai 23. maaliskuuta 2010

Pirkka-poika Puusepänkadulta

Puusepäkadulla Elsan talon kanssa kulmittain olevalla tontilla oli omenapuita ja parikerroksinen kivitalo. Talossa asui poika nimeltä Pirkka. Leikki ainaskin meidän kanssa jossain vaiheessa. Pirkka oli minusta semmonen hiano poika, meinaan meihin rämäpäihin verrattuna. Pirkalla oli keltainen villatakki, jossa ruskeat reunukset (miks se on mulle jääny mieleen???).

8 kommenttia:

ILLE kirjoitti...

Muistan, se oli Toikkasen Markun kavereita. Toikkanen asui Kallan talossa!

Taina kirjoitti...

Pirkka oli minun luokalla muistaaksein. Siinä pihassahan käytiin omenavarkaissa, ainakin minä.

Pekka kirjoitti...

Siinä pihassa oli "maon syömiä omenia". Me käytiin omppuvarkaissa rikkaiden rinteillä, niillä oli parempia. Huomasin tässä juuri, että minä olen aina sanonut olleeni kiltti lapsi pienenä, mutta koko ajan tunnustan kauheita rikoksia.

Taina kirjoitti...

Minä olin unohtanut nuo Rikkaitten rinteen omenapuut. Siellähän sitä käytiin tosiaan myös! Ihan yhtä "roistoja" oltiin kaikki näemmä. Meillä oli rikas mielikuvitus, ongelmanratkaisutaitoa ym.

ILLE kirjoitti...

Sitten varmana tietona tiedettiin että ne laittelee omenapuiden juurille väripommeja!Kun omppuvaras astuu sen päälle PUM, se värjää voron punaseks!

Pekka kirjoitti...

Oliko niitä väripommeja oikeasti olemassa, kun en koskaan nähnyt yhtään punaista pentua...

Taina kirjoitti...

Enpä tuotakaan muistanu, mutta nyt muistan, niistä väripommeista todella huhuttiin!!

vesku kirjoitti...

Vae että värpommeja, voe voe.. kyllä on pieniä kus.. eiku jekutettu. Samoja puita on tullu koluttua, siinä asu Houtsoset, Pohjolankadun alku piässä. Siellä kallioilla oltiin piilosta ja syötiin omppuja pimeinä Elokuun iltoina.