keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Lastentarhassa


Tein tämän lastentarhassa 1966. Pojan ääriviivat on ommeltu langalla. Paljonko tarjotaan? Varmasti aito Nuutinen, kuvan takana on oikein leima!

VESKU ON TÄÄLLÄ!

maanantai 29. maaliskuuta 2010

lauantai 27. maaliskuuta 2010

perjantai 26. maaliskuuta 2010

torstai 25. maaliskuuta 2010

Hmm...?


Missä sijaitsivat nämä salaperäiset aukot?

keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Mallu

Nyt se on sitten Heikkis Mallukii jäsen! Jeee!

tiistai 23. maaliskuuta 2010

Ja sitten kesällä kotista yläpihalla

Eli varma kesän merkki oli, kun haettiin kasa räsymattoja ja kiinnitettiin ne toisesta päästä yläpihalla Nuutisten ikkunan vieressä oleviin tikapuihin. Toinen pää levitettiin kauemmaksi ja painoksi laitettiin kiviä. Mattoja ladottiin näin vierekkäin, että saatiin aikaan iso teltta. Matot vielä "lattialle" ja kotileikit voi alkaa. Siellä oli mukavaa.... niin kauan kunnes tuli kutsu välillä syömään. Takaisin tullessa teltta oli yleensä hypitty kasaan, pyykkipojat vaan olivat sinkoilleet ympäri ylämäkeä!!! Eihän siinä sitten muuta, kun taas mentiin parvekkeen alle huutamaan "ÄI TI TUU IK KU NAAN PO JAT KIU SAA".

Oliko mukavaa???

Kevät yläpihalla

Näin kevään koittaessa, yläpihalla alkoi kärpästenmetsästysaika.

Talvisota

Kerran leikittiin talvisotaa. Oli sukset.Lumilinna.Konekiväärit myö tehtiin vanhoista joulukuusten rangoista. Oli öljylamppu ja mikä tärkeintä: Kossupullossa vettä.
Vedettiin siitä huikkaa ja kiroiltiin.On varmasti aikuisväestöllä, joka on sattunut ikkunoista seuraamaan lasten touhuja, ollut hauskaa.

Seikkailemaan!

Aina keväällä taikka kesällä kun Petteri tuli lomille, lähettiin seikkailemaan kallioille... siihen Pohjolankadulle! Piti roikkua siinä kaiteessa tyhjän päällä.

Rissasen Pekka

Muistatteko siinä apukoulun vastapäätä oli se tiilitalo, jossa oli se hitsausfirma. Niin siinä asui Rissasen Pekka, sen sisko ja sen isompi veli.

Pirkka-poika Puusepänkadulta

Puusepäkadulla Elsan talon kanssa kulmittain olevalla tontilla oli omenapuita ja parikerroksinen kivitalo. Talossa asui poika nimeltä Pirkka. Leikki ainaskin meidän kanssa jossain vaiheessa. Pirkka oli minusta semmonen hiano poika, meinaan meihin rämäpäihin verrattuna. Pirkalla oli keltainen villatakki, jossa ruskeat reunukset (miks se on mulle jääny mieleen???).

Soinisen kaupan Pauli?

Eikös siinä Soinisen kaupassa ollut sellainen tummatukkainen poika? Myymässä, kassalla tai lähettinä? Jotenkin tulee mieleen, että nimi olis ollut Pauli?

Kaupan lähetit

Siihen aikaan oli kaupan lähetit yleisiä. Eikö ne kulkenu joko polkupyörällä, jossa oli semmoset maitokärrit perässä tai sitten semmosella surisevalla mopoautolla. Tehän se tiedätte heti mikä se tuo suriseva vempain oli?

Jaskan valinta

Onko minulta mennyt ohi, kun en ole huomannut, että olisi mainittu Jaskan Valintaa! Siinä Kuninkaankadulla, Ansasten talon alakerrassa.

Pirun apteekki


Tätä sanottiin pirun apteekiksi, koska tuossa kulmauksessa kököttää itse piru!

Holopaisen Kalle

Holopaisen Kallehan kulki köpötellen kepin kanssa, niin meillä oli aina kilpailut kuka ehtii avaamaan hänelle oven ekana. Kallehan aina palkitsi avaajan karkilla, joka oli yleensä kermakarkki Omar.

maanantai 22. maaliskuuta 2010

Maljapuron koulu


Kuva on kuin vanhasta westernistä. Lännenmiehiä ja pieni neekeripoika.

Soinisen kulma

SULO PASTILLI


Sulot oli hyviä!

Peikko


Oliko tämä sen Peikko-jäätelön mainos vai mikä?

Kaisan kulma

Ajax

PAX


"Ota Sisu kasvaa tisu - ota Pax kasvaa kax!"

Saa koskea!


Tämä tehdas teki ennen limpparia.. ei Kuopiossa kuitenkaan! Pekalla on vieläkin se korkin aukaisija tältä puljulta! Oli mm. Zorbas limpparia

Kelekka!


Tämänmallinen kelkka oli Timpalla!

Tunturi Sport


Rami ja Juha sai rippilahjaks tämmöset!

POW!

Tainan Petteri-hiiri

Niin, kaikenlaista muutakin te keksitte, kuin ne hämähäkit... Ennen vanhaan oli mielikuvitusta, niinhän me ollaan tässä todettu....

Minulla oli mustavalkea tanssihiiri, Petteri nimeltään, jos muistatte????

Vanhaan hillopurkkiin olin rakennellut sille pesän. No, kävi sitten niin, että aikanaan hiirulainen kuoli. Kovan surun saattelemana hautasin Petteri-hiiren yläpihalle, piikkilanka-aidan tolpan juureen. Viereiselle tolpalle oli haudattu Suhosten undulaatti. Hiiri laitettiin pieneen keksilaatikkoon ja sinne hautaan. Päälle mullat ja kukkaset. Pahvinpalasta väkräsin hiirulaiselle hautakiven, johon rohkeesti laitoin ihan hiirulaisen nimenkin ja jotain saattosanoja. MUISTAN, että ajattelin sitä lappua kirjoittaessani, että voinko laittaa hiiren nimen siihen. Älysin siis jo silloin pienenä, että vaarana on, jos te näette sen, alkaa irviminen....

No, minä hieman vähättelin teitä, ilmiselvästi!!!! Seuraavana aamuna heräsin mekkalaan ylämäellä ja ikkunasta näin, että te tanssitte intiaanitanssia siinä haudalla. Hauta oli tyhjä ja sinne oli sytytetty nuotio ruohosta. Kauhuissani ryntäsin yläpihalle. En muista, oliko siinä äitikin asiaa selvittelemässä? Luultavasti, ainakin myöhemmin!!! Etsiskelin hävinnyttä vainajaa ja löysin sen pahvilaatikkoineen vipattuna Ansasten pihan parkkipaikalle.

Että näin sulosia työ pojjat olitte. Kuka tunnustaa olleensa paikalla? Minun mielestä ainakin Ille oli???

Pienenä sivujuonteena kerron, että kun Ille kertoi Petter Lundströmistä, jonka minä olin jo unohtanut, muistin Petterin ja sen, miten Petterin kanssa leikittiin ja että tämä hiirulaiseni oli saanut nimen juuri hänen mukaan. Eli sen takia minä nähtävästi en halunnut teidän siitä nimestä kuulevan ja aloittavan irvimistä....

No, onko muistikuvia poijjat??? Illellähän on ilmiömäinen muisti??!!

Eka Kyhhäys

Muistaako kukaan tällaista?


Osui aika lähelle kirkkoa.

Onko se lintu? Onko se lennokki?

"Ehei ei kumpikaan. Sehän on Rotaflyer pyörösiipi, uudenlainen pyöriväsiipinen leija!"                  Jarilla oli sellainen.


Minnan kioski

Toinen karkin haku paikka oli tietysti Minnan kioski! Maljapuron yli meni sellainen metallikaiteinen lankkusilta, siinä kioskin takana.

Oujee sukset!




Tuohon aikaisempaan hiihtokeskusteluun lisätäkseni.

Kaisan karkkitarjonta

Kaisan karkkitarjonta oli hyvä. Muistan mm. Merkkarit, Draculan hampaat, Minttutupakat, Inkkaripurkat, Tikkarit joissa oli liikennemerkkitikku, Klorofyl Jenkki, Chicago purkka, PUR-KAR karkki jonka sisällä oli purkka, Halvan neekeripoika salmiakki, Figarol, Kalifax, Väkevä salmiakki, Salmiakki purkka, Shake purukumi, TyynyJenkki (Kaksi eriväristä purkkaa läpinäkyvässä paketissa), Hopeatoffee, Spede purkka, Rix-rax vohvelit,  huh jne.

HÄMÄHÄKKEJÄ

Entäs kun hakattiin aina sitä Sotaveteraanien ikkunalautaa että hämikset tulis ulos. Pitkäjalkaisia lukkeja!

Lundströmin Roope kiusaa Illeä!

PYÖRÄVAJA

Pyörävajan seinässä oli VERINEN KÄSI. 

Rymd-mehu

Kahden pussin pakkaus kuivajauhetta, josta sai pari litraa mehua. Sekin oli ihmekeksintö siihen aikaan. Muistaa sen kirpakan tuoksun ja kyllä sitä mehua ryystettiin litratolkulla.

Wikipedia kertoo nyt, että sen valmistus olis lopetettu huhun takia, että jauhe olisi aiheuttanut syöpää. Huhu oli perätön, mutta aineen valmistus hiipui.

No, ehkä moni muukin asia ei ollut silloin terveellistä nykyajan näkökulmasta katsoen.

Siikasen Kaisan pakasteallas

Jäätelöistä puheenollen, eikä Kaisan pakasteallas ollu vaaleanpunainen? Läpinäkyvä pleksikansi oli toisesta reunasta halennut ja sen oli teipannut varmaan Seppo-poika ihan ronskilla teipillä kasaan. Muistan sen, kun sitä kantta aina siellä kaupan toisessa huoneessa kolisetultiin auki ja kiinni, kiekaisi Kaisa sieltä kassan puolelta jotain. Eikös se halunnut aina itse käydä antamassa sieltä ne jäätelöt? Hirveet jääkerrokset siinä pakastimessa kyllä oli.

Tähän saa vastata Illekin. Mistä kuva on otettu?

PINNA

No oikeiden mehujäiden kuningas oli tietenkin PINNA mehujää!

Jäiski jäätikkari

Siikasessa myytiin JÄISKI JÄÄTIKKAREITA pitkulaisia muovipusseja joissa oli mehua sisällä joka jäädytettiin. Kun oli jäätyny niin pussin toinen pää avattiin ja jäämehua työnnettiin ulos, ja eiku syömään..! Ihme keksintöjä!

TT-ajot Vänärillä


Vänärillä ajettiin vielä 70-luvun alussa kilpaa, todella vaarallisella radalla! Tenhusen Risto ajoi näitä kisoja ja niitten autotallissa oli näitä motskareita.

Batman Sokoksella

Kerran oli Batman vierailulla Sokoksella. No äet ei laskenu kahtomaan. Kyllä harmitti. No jälkeenpäin selvisi, että tää Pätmän olikin ollut  Dahlströmin Erikin isä, eikä Adam West. 

TALSTI


Kivikasvot


Pekka ja minä esitettiin aina yläpihalla IL-PE SHOWta, vähän niinkuin Kivikasvot tyyliin.

Laskuvarjoukko


Muistan kun joku osti laskuvarjoukon ja eka heitolla se lensi siihen yläpihan koivun latvaan . Siellä se roikkui monta vuotta, ja roikkuisi kai vielä nytkin jos puu olisi pystyssä. Vai onko se?